Mantelzorg in Zeeland

      Geen reacties op Mantelzorg in Zeeland

Mantelzorg Zeeland

Ben je op zoek naar mantelzorg in Zeeland? Of krijg je op dit moment mantelzorg in Zeeland? Misschien ben je dan op zoek naar een mantelzorgmakelaar die je kan helpen om het gehele proces in goede banen te leiden. Naast de mantelzorg op zich komen er namelijk veel verschillende taken kijken bij het verlenen van mantelzorg. Zo moet je ook allerlei papierzaken regelen om aanspraak te krijgen op bepaalde vergoedingen. Daarnaast moet er ook vaak bekeken worden welke therapieën door zorgverzekeringen vergoed kunnen worden. Het is de taak van een mantelzorgmakelaar om je daarbij te ontlasten. Hierdoor kun je als mantelzorger focussen op het verlenen van de mantelzorg zelf zonder al het gedoe er om heen.

Werkwijze van een mantelzorgmakelaar

Om een idee te krijgen van wat een mantelzorgmakelaar voor je kan betekenen lees je in deze alinea meer over de werkwijze. Eerst wordt er gekeken wat de hulpvraag van jou als mantelzorger is. Misschien wil je kijken of het mogelijk is om efficiënter te werken? Of ben je op zoek naar een betere balans tussen het verlenen van mantelzorg en je privéleven? Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen waarbij een mantelzorgmakelaar bij kan begeleiden. Er wordt op een resultaatgerichte wijze te werk gegaan maar emoties mogen er ook zijn. In overleg met jou worden er verschillende opties op een rijtje gezet en wordt er gezocht naar een goede oplossing.

Gesprek met een mantelzorgmakelaar

Als je denkt dat een mantelzorgmakelaar jou kan helpen kun je een intakegesprek aanvragen. In dit gesprek krijg je eerst wat meer informatie. Verder wordt er in het gesprek allerlei informatie over jouw situatie naar boven gehaald. Daardoor kan de mantelzorgmakelaar bepalen hoe de zorg het beste ingericht kan worden. Ook wordt er besproken welke instanties betrokken zijn bij de zorg en of deze zorg in de toekomst kan worden uitgebreid. Dit wordt uitgezocht met het oog op een kwaliteitsvolle lange termijn dienstverlening. Ten slotte komt er ook aan bod of er contact gezocht mag worden met de huisarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.