Nieuw laminaat laten leggen Eindhoven

      Geen reacties op Nieuw laminaat laten leggen Eindhoven
Laminaat laten leggen Eindhoven

Wat is laminaat? Iedereen kent laminaat maar hoe het geproduceerd wordt en hoe de lagen zijn opgebouwd is vaak onbekend. Hieronder wordt uitgelegd hoe een laminaat laten leggen Eindhoven wordt opgebouwd, bij van Dijck stofferingen. De bovenste laag is de beschermlaag. Deze laag is een transparante papierlaag welke bewerkt is met melaminehars. Deze hars zorgt ervoor dat de papierlaag waterbestendig en zeer hard wordt. Hierdoor kan vocht zich moeilijk in de onderliggende lagen binnendringen en zorgt deze laag ook gelijk voor een barrière tegen de UV stralen. Zo wordt verkleuring voorkomen. De decor laag: Deze laag is niks anders dan een foto. Een foto??? Ja inderdaad een foto. Er worden grote prints gemaakt van een hout of tegen structuur en wordt door middel van hogedruk aan de eerste laag geperst. Wat je dus ziet is een foto van een plank, plavuis of een steen. Op deze manier zijn ook allerlei andere uitingen mogelijk. 

 

Geschiedenis laminaat

Laminaatvloeren bestaan al sinds de jaren 70. De laminaatvloer is uitgevonden door een Zweeds bedrijf en werd als goedkoop alternatief gezien voor parket. De productie van de laminaatvloeren startte pas in 1980 maar stond nog in de kinderschoenen en was nog niet zo duurzaam als nu. Door de vochtgevoeligheid kon het laminaat slecht tegen dweilen of in vochtige ruimtes en, was in die tijd ook niet makkelijk zelf te installeren.

De echte opmars van laminaat kwam, toen in 1996 het kliklaminaat werd geïntroduceerd. Door deze uitvinding werd het voor elke handige doe-het-zelver eenvoudig om een laminaatvloer te leggen. Voor deze periode was het toch wat meer voor de parketteur/vakman om deze vloeren te leggen omdat je moest verlijmen en klemmen. Ondertussen werd de kwaliteit van laminaat laten leggen Eindhoven ook steeds beter en werden de designs steeds realistischer. Zo kwam eind jaren 90 de V-groef erbij. Deze kon je alleen aan de lange zijde hebben of zelf een v-groef rondom. Door deze combinaties en ook het makkelijke onderhoud van laminaat, want ondertussen konden de vloeren ook veel beter tegen vochtig reinigen, zorgden ervoor dat het laminaat in opmars kwam. 

 

De basis laag

De basis laag: hier komt de stevigheid van de laminaatvloer vandaan. Het gaat hier om een HDF laag. HDF is de grote broer van de MDF. Je hebt waarschijnlijk wel een gehoord van MDF…. HDF platen zijn houtvezels welke onder zeer hoge druk worden geperst. Laminaat laten leggen Eindhoven is duur om het te laten zetten.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.